Разрастни бизнеса

Оптимизирай процесите

Придобий популярност

Що е то дигитална трансформация и как да спечелим от нея

Разработка на уеб сайт и фирмен софтуер в Сливен, Ямбол и Нова Загора

Дигиталната трансформация представлява преминаването към по-нови и модерни, технологични решения и методи на работа. Това означава промяна или подмяна на конвенционално ръчни и неефективни процеси. Тяхната дигитализация или еволюирането на вече остаряла такава, ще доведат до по-високи нива на оптимизация, което означава бързина и ефективност при взимането на информирани решения и различните работни процеси.

  1. Ползи на дигитализма
  2. Как на практика изглежда всичко това?
  3. При мен е невъзможно
  4. Реални резултати и възвращаемост на инвестициите

Ползи на дигитализма

Бъдещето стана настояще и технологиите са навсякъде около нас, това е днешната реалност. Дигитализацията е тук и не изглежда да има намерението да си тръгва скоро. Дори и да искаме, най-вероятно няма да можем да я спрем, за това по-рационалното решение е по-скоро да се включим.

Експертите твърдят, че който не се развива, в дългосрочен план губи. До голяма степен, в днешни дни, развитието се отъждествява с интеграцията на дигитални решения. Да, може би е пресилено, но със сигурност има и голяма доза истина. А в бизнеса, статика няма, вървим или напред, или назад.

Как на практика изглежда всичко това?

Възможностите и решенията са безброй, а изискванията на всеки строго индивидуални. Но, нека споменем някои от най-популярните и разпространени такива.

Уеб сайт
За добро или лошо, нормалността, реалността, и необходимостите, с които живеем се променят. Ако преди години червилото и обеците са били достатъчни една жена да се чувства красива, то в днешни дни далеч не е така.

Преди телефонът беше достатъчен, но след това се появи нуждата от факс, след него се наложи да разполагаме и с имейл, с мобилен телефон, и т.н. Към момента може да се каже, че сме минимум във времето на уеб сайтовете.

Уеб сайтът в най-примитивната си форма на съществуване ни поставя там, в мрежата. Това дава възможността клиенти и партньори да ни намират, да се запознаят с нашите дейности, услуги и продукти, както и да се свържат с нас. Донякъде авторитет, донякъде това е визитната картичка в 21-ви век.

Онлайн магазин
Освен, ако не сме живели в пещера през последните 10-15 години, най-вероятно знаем, че търговията придоби нов облик. Огромна част от покупките и продажбите вече се случват онлайн. Исканията на потребителите стават все по-специални, и често пъти само в интернет успяват да намерят точно търсения от тях продукт.

Онлайн пазаруването от гледна точка на потребителя е бързо, лесно, спокойно, необвързано с пътуване, чакане по опашки, и т.н. Търговецът пък от своята страна, може да достигне до милиони клиенти, на много по-ниска за него цена, а и с минимални разходи магазинът му работи 24/7.

Мобилно приложение
Със сигурност големият хит откъм хардуер и устройства в последните години са мобилните такива. Съзнателно, или не чак толкова, вниманието на все повече хора е насочено именно към тях. Без значение социалния си статус, там всеки намира по нещо за себе си.

Ако желаете да заздравите и развиете връзката си с вече съществуващи клиенти, или пък смятате, че имате страхотна идея, която може да бъде следващия бъдещ хит, ние можем да помогнем за реализацията и изработката на Вашето мобилно приложение.

Брандинг и маркетинг
Както споменахме малко по-рано, вниманието на все повече хора е насочено към екраните, но не телевизионните такива, а тези на техните компютри и мобилни устройства. Все по-често само слушаме телевизора, а се взираме в таблета, вестниците и списанията се преместиха в интернет, возим се в колата и не обръщаме внимание на билбордите, а на смартфона и неговите известия.

Вниманието на хората вече се премести в мрежата и интернет, там е и мястото, където в момента се провеждат най-ефективните и изгодни рекламни кампании. Това е мястото, от което бъдещите Ви клиенти ще научат за Вас. Изграденият бранд, присъствието онлайн и в социалните мрежи, както и добрият маркетинг със сигурност са една от следващите стъпки, която развиващите се предприемат.

Специализиран софтуер и ERP
До сега говорихме за неща, които нашите клиенти и потребители могат да използват. Нека поговорим и за това, какво ние като бизнес можем да използваме, което да ни улесни, спести време и средства, направи по-ефективни в работата, и помогне да взимаме по-добри и информирани решения.

Тук става въпрос за индивидуално специализирани дигитални и софтуерни решения, които подпомагат и дават нов тласък на работните процеси. Всеки сектор и бизнес има различни нужди и изисквания, и е трудно всичко да се обобщи с няколко думи, но ето някои примери, в които, правилният софтуер е успял да се докаже:
оптимизация и автоматизация на счетоводни и делови процеси, както и на повтарящи се трудоемки и времеемки задачи
следене на налични суровини, произведени материали, складови наличности, входящи и изходящи доставки, и т.н.
визуализация, анализи и отчети на разходи, приходи, ефективност на служители, заплати, продажби, клиенти, и т.н.

Всичко това защитено, но и в същото време достъпно за правилните хора по всяко време, от всяко място.

Миграция към клауд услуги
Преди години нещата се правеха по начин, който вече е морално остарял, скъп, и трудоемък. Ако имахме нужда от някакво ИТ решение, то често пъти се налагаше да се снабдим с хардуер, който струва скъпо, нуждае се от периодично обновяване, правилно съхранение, и т.н. Сега, дойде времето на облачните услуги, които ни предоставят всичко това наготово, на цена в пъти по-малка. Вече няма нужда да притежаваме стая пълна с компютри и хардуер, на които да осигуряваме непрекъсната свързаност, захранване, охлаждане, както и грижи по обновяване, поддръжка, архивиране и резервиране.

При мен е невъзможно

Много хора смятат, че в техния сектор поради естеството на работа няма какво да се дигитализира и цифровизира. Това далеч не е така и компании от цял свят го доказват, като постепенно извървяват пътя на своята успешна дигитална трансформация. Без значение дали се занимават със селско стопанство, преработка, производство, логистика, транспорт, търговия, и т.н.

Реални резултати и възвращаемост на инвестициите

В крайна сметка, в цялото това приключение бихме се впуснали с цел постигане на реални резултати и очаквания за възвращаемост на направените инвестиции. Отново, и тук нещата са субективни, тъй като променливите не са малко. Но, ако трябва да обобщим резултатите от инвестиция в подобни технически и софтуерни решения, може да ги разделим на преки и косвени.

Към преките биха спаднали достигането на по-голям брой потребители, клиенти и партньори, благодарение на подобрено онлайн присъствие, което може да бъде под формата на уеб сайт, онлайн магазин, мобилно приложение, маркетинг кампания, или комбинация от няколко решения.

Косвените резултати, са тези, които решения като индивидуално специализиран фирмен софтуер или ERP система биха дали. Това са способи, които ще направят вътрешните бизнес процеси по-организирани и по-ефективни. На практика, това се изразява като нужда от по-малко работна ръка, по-бързо протичане на организационните и работни процеси, което пести време, усилия и средства, които можем да насочим в по-подходяща посока, като например развитие и растеж. И не на последно място, генерирането на подробни анализи и отчети, които обобщават в себе си насъбраната и налична информация, което ще помогне с взимането на по-добри и информирани решения за бизнеса.

Ако решите, че бихме могли да сме Ви полезни по какъвто и да е начин, винаги може да се свържете с нас чрез посочените контакти. Като за регионите Сливен, Ямбол и Нова Загора може да уредим и среща възможно най-бързо.

VZ-BG
гр. Сливен
+359 899 43 86 46